Şifrem?
94 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de 15 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı
Balıkesir'de hafta sone meydana gelen kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yolu sayısı azalırken, olumsuz hava şartlarının etkisi ise sürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, il genelinde (il merkezi ile Balya, Gönen, Manyas, Savaştepe ilçelerinde) toplam 15 köy yolunun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Öte yandan, il merkezi (11 köy) ile Balya (16), Gönen (8), İvrindi (3), Manyas (2) ilçelerindeki toplam 40 köye elektrik verilemediği, 10 köyün de telefonlarının kesik olduğu bildirildi.

Kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukların giderilmesi için Valilik Kriz Merkezi ve il genelinde oluşturulan ekiplerin çalışmalarını 24 saat esasına göre aralıksız olarak sürdürdükleri kaydedildi. Bu arada, hafta sonu sıkıntı yaşanan şehir içi ve şehirler arası yolların bugün itibariyle tamamen açık olduğu hatırlatıldı. Buna göre, ulaşıma açık olan Balıkesir-Bursa-İstanbul, Balıkesir-Manisa-İzmir karayolları ile Balıkesir-Edremit-Çanakkale yollarının, Balıkesir-Savaştepe-Soma, Balıkesir-Savaştepe-İzmir (Aliağa) yolunun da ulaşıma açık olduğu, Karayolları ekiplerinin herhangi bir olumsuzluk anında müdahaleye hazır bekletildiği bildirildi.

BELEDİYE ÇALIŞTI
Bu arada, yaşanan kar yağışı ve getirdiği olumsuzluklarla ilgili Balıkesirliler ciddi bir sorun yaşamadı. Kar yağışıyla beraber Belediye ekiplerinin başlattığı tuzlama çalışmaları aralıksız sürdü. Balıkesir Belediyesi'nin, meteorolojik uyarılara göre hareket ederek kar yağışından önce buzlanma, don ve ulaşımda doğabilecek aksaklıklara karşı özellikle ana yollarda önlemler aldığı bildirildi. Şehir içi otobüs güzergahlarındaki yolların kapanmaması vatandaşları sevindirdi.

Teknik işlerden sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, kent merkezindeki cadde ve sokaklarda incelemelerde bulundu. Özellikle Gazi Osman Paşa, Adnan Menderes, Kuva-yi Milliye, Toygar, Paşaalanı ve Yenimahalle'de ulaşımın aksayıp aksamadığını inceleyen Aktürk, çalışmaların başarıyla sürdüğünü ve şehir içi ulaşımında sorun yaşanmadığını belirtti. Başkan Yardımcısı Aktürk, "Otobüs ve taksi-dolmuş güzergahları başta olmak üzere buzlanmaya karşı tuzlama işlemlerimiz devam ediyor. Sayısı 10'u bulan ekiplerimiz bu işlemler için mahalleleri sürekli dolaşıyor. Meteorolojik uyarının hemen ardından geçtiğimiz Cuma gününden itibaren bu işlemlere başladık, şu ana kadar herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen ihbar telefonları da bize yardımcı oluyor" dedi.

Belediye ekiplerinin geçtiğimiz Cuma gününden bugüne kadar yaklaşık 60 ton tuz kullandığı ve hava şartlarının durumuna göre tuzlama işlemlerinin devam edeceği bildirildi.

YAĞIŞ GELİYOR
Öte yandan, meteorolojik verilere göre Marmara Bölgesi'nde bugünden itibaren hava sıcaklıklarının 4 derece civarında artış göstereceğinin tahmin edildiği bildirildi. Bununla beraber havanın yağışlı olacağı, yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği kaydedildi.

27.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

yüksel yalbir / balıkesir
teşekkür
sitenizin aracılığıyla kara yolları ekiplerine sonsuz teşekkür ederim...sebebi,bursa ve izmir güzargahında yapmış oldukları kar ile mücadele ederek yolları açık tutmaları....saygılarımla
27.01.2010 22:02:32
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de 15 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi